Terbiyeli Kereviz Yemeği

Terbiyeli Kereviz Yemeği
19 Şubat 2024

Kereviz, Ekim ayından başlayarak bütün sonbahar ve kış boyu hasat edilen tezgahlardan ve sofralarımızdan eksik olmayan bir sebze. İnsan sağlığına faydaları yanı sıra kendine has lezzeti ile hafızalarda yer ediniyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kış günlerinde içinizi ısıtacak terbiyeli kereviz yemeğinin detayları aşağıda.

Kereviz ile yapılan alternatif tarifler için portakallı kereviz yemeğikereviz çorbası ve kereviz salatası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Terbiyeli Kereviz Yemeği için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 5 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 kaşık yoğurt 
  • 1 yumurta sarısı 
Terbiyeli Kereviz Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tencereye alınır, arpacık soğanlar kavrulmaya başlanır.
  2. Kereviz iri küpler halinde doğranır. 
  3. Patates yıkanır, soyulur ve küp küp doğranır. 
  4. Tencereye patates ve kereviz koyulur.
  5. Tuz ekledikten sonra üzerlerine gelecek kadar su eklenerek pişirilmeye başlanır. 
  6. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, sarımsak ve tuz çırpılır. 
  7. Pişen kerevizin suyu yavaş yavaş yoğurda eklenir ve yemekle birleştirilir.
  8. Kaynamasına izin verilmeden altı kapatılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo