Çıtır Karnabahar

Çıtır Karnabahar
08 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Çıtır Karnabahar için

Malzemeler

  • 1 adet karnabahar (İri parçalar halinde doğrayın)
  • 1 su bardağı mısır unu

Çıtır karnabahar yoğurt sosu için

  • 1 adet elma
  • 1 avuç fındık (İri çekilmiş)
  • Bir tutam köri
  • Birkaç dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
Çıtır Karnabahar

Nasıl Yapılır

Özel soslu çıtır karnabahar lezzetine doyamayacaksınız.

  1. Sosu için elmanın kabuğunu soyup bir kaseye rendeleyin. Üzerine yoğurdu ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
  2. Karnabaharı tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayın. Az mısır unu ile paneleyin ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sos ile birlikte ılık servis edin.

    Nefis kıymalı karnabahar tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo