1 adet karnabahar (İri parçalar halinde doğrayın)
1 su bardağı mısır unu
Çıtır karnabahar yoğurt sosu için
1 adet elma
1 avuç fındık (İri çekilmiş)
Bir tutam köri
Birkaç dal dereotu (İnce kıyılmış)
3-4 yemek kaşığı yoğurt
Çıtır Karnabahar
Nasıl Yapılır
Özel soslu çıtır karnabahar lezzetine doyamayacaksınız.
Sosu için elmanın kabuğunu soyup bir kaseye rendeleyin. Üzerine yoğurdu ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Karnabaharı tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayın. Az mısır unu ile paneleyin ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sos ile birlikte ılık servis edin.
Teşekkür ederiz.