Yedikule Marullu Karışık Salata

Yedikule Marullu Karışık Salata
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yedikule Marullu Karışık Salata için

Malzemeler

  • 12 yaprak kırmızı hindiba
  • 12 yaprak Yedikule marulu
  • Yarım demet endivyen
  • Yarım demet tere otu
  • 8 yaprak lollo rosso
  • 4 haşlanmış yumurta
  • Taze çekilmiş karabiber
Yedikule Marullu Karışık Salata

Nasıl Yapılır

Hindiba, Yedikule marulu, lollo rosso, tere otu ve endivyeni bol suyla yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin. İri parçalara bölüp servis tabağına alın.

Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesip salatanın üzerine yerleştirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Sosunu döküp servis yapın.

Hardallı sos
2 yemek kaşığı hardal ve 5 yemek kaşığı mayonezi bir kaseye alıp karıştırın. 1 diş sarımsağın kabuğunu soyup ilave edin. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, yarım çay bardağı sızma zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo