Yarım tatlı kaşığı zerdeçal (Nohudu haşlamak için)
1 kase çekirdeksiz yeşil zeytin
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
5-6 dal nane
1 su bardağı nar tanesi Sosu için
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
Tahinli Ve Narlı Nohut Salatası
Nasıl Yapılır
Akşamdan ıslattığınız nohutları süzüp tencereye aktarın. Üzerini iki-üç misli geçecek kadar su ekleyin. Zerdeçalı da serpin. Yumuşayana kadar haşlayın.
Sosu için tüm malzemeyi karıştırın.
Nohutlar haşlanınca süzün. Kıyılmış yeşillikleri, yeşil zeytini, nar tanelerini ilave edip harmanlayın. Üzerine sosu gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.