Lezzeti kalbinden vuracağınız sağlık dolu enginar salatası tarifi ile karşınızdayız. Enginar, barbunya ve tahinli sos eşliğinde hazırlanan bu salatayı, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
1 adet orta boy kabak (Dilimlenmiş ve dörde bölünmüş)
10 adet enginar kalbi (İrice doğranmış ve kabaca sıkılmış)
1 su bardağı barbunya (Haşlanmış )
10-15 adet kiraz domates (İkiye kesilmiş)
Sosu için
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı dijon hardalı
2 yemek kaşığı taze limon suyu
1 çay kaşığı akçaağaç şurubu veya bal
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Süslemek için
Limon kabuğu rendesi
Tahin Soslu Enginar Salatası
Nasıl Yapılır
Geniş bir karıştırma kabına kabak, domates, barbunya ve enginarları ekleyin.
Küçük bir kaseye tahin, hardal, limon suyu, akçaağaç şurubu, sarımsak tozu, deniz tuzu ve karabiberi ekleyin. Pürüzsüz ve kremsi olana kadar birlikte çırpın. Sos çok kalınsa, sosu inceltmek için 1 yemek kaşığı kadar su ekleyin.
Sosu kasedeki sebzelerin üzerine dökün ve her şey sosla eşit şekilde kaplanana kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesi ile süsledikten sonra servis edin.
Kabak yerine salatalık, nohut yerine büyük kuzey fasulyesi, barbunya fasulyesi veya cannellini fasulyesi kullanabilirsiniz. Tahininiz yoksa yerine bir yemek kaşığı fındık ezmesini, yine 1 yemek kaşığı su ile incelterek salatanızı lezzetlendirebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.