Hurmalı Pancar Salatası

Hurmalı Pancar Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hurmalı Pancar Salatası için

Malzemeler

  • 1.5 kg pancar
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 hurma
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı doğranmış nane yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber
Hurmalı Pancar Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Pancarların kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın ve fırın kabına alın.
  2. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyon tohumunu üzerine gezdirip harmanladıktan sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatarak fırında 30 dakika pişirin.
  3. Üzerindeki kağıdı alıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika daha pişirin. Balzamik sirkeyi üzerine gezdirip soğumaya bırakın.
  4. Soğanı piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Limon suyunu üzerine gezdirip 1 saat kadar bekletin. Hurmaların çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
  5. Pancarların yarısını kaşıkla servis tabağına aktarın. Suyunu süzdürdüğünüz soğanları, hurma, fıstık ve nane yapraklarının yarısını pancarların üzerine gezdirin. Kalan malzemeler ile işlemi tekrarlayıp servis yapın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis pancar salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo