Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 5 dakika bekletin ve jülyen doğrayın. Arpacık soğanları bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin. 8-10 dakika bekletin ve suyunu süzün. Soğanların kabuklarını soyun. Yüksek kenarlı bir tavaya zeytinyağı, soğan, sirke, şeker, defne yaprakları, karanfil, tuz ve yarım kahve fincanı suyu ekleyin. Üzerini bir kapakla kapatın. Ara sıra karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğanlar yumuşayıp diri kalacak şekilde pişince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Soğanları servis tabağına aktarın. Limon kabuğunu incecik jülyen doğrayın. Biberiye, doğranmış kuru domates ve pul biberi ekleyip birlikte harmanlayın. Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.
Teşekkür ederiz.