Bademli Kabak

Bademli Kabak
25 Ekim 2023

Şef Aydın Demir'den nefis mi nefis bir tarifle karşınızdayız. Girit veya sakız kabağı ile hazırlanan bu tarif, genellikle ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Üzeri badem, dereotu ve yoğurt ile zenginleştirilir. Hafif bir tarif olduğu için diyet listelerinde de tercih edilebilir. Malzemeler hazırsa, bademli kabak tarifine geçebiliriz.

Kabak sıyırma ve kabak sarması tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Bademli Kabak için

Malzemeler

  •  1/2 kg Girit ya da sakız kabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 kaşık zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 demet Dereotu
  • 1/2 çay bardağı file badem (dilerseniz ceviz kırıkları)
  • Tuz
  • Karabiber
Bademli Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı minik küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  2. Soğanlar şeffaflaşınca kalın rendelediğiniz kabakları ekleyerek 5 dakika daha soteleyin.
  3. Ilınınca, yoğurtla karıştırıp, file badem ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo