Yeşil Erik Turşusu

Yeşil Erik Turşusu
16 Ağustos 2024

Yüksek miktarda antioksidan içeren yeşil erik, beyinde bulunan yağ iç zarının hasar görmesini önler. Magnezyum ve K vitamini bakımından zengin olduğu için, kemiklerin güçlenmesinde de etkilidir. Bağışıklığı güçlendiren yeşil erik, kansızlığın giderilmesinde de rol oynar. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyveyi, turşu yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, evde yeşil erik turşusu nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Yeşil Erik Turşusu Kaç Kalori?

  • Yeşil erik turşusunun bir porsiyonu yaklaşık 55 kaloridir.

Alternatif olarak kıl biber turşusu ve ev yapımı lahana turşusu tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yeşil Erik Turşusu için

Malzemeler

  • 1,5-2 kg yeşil erik
  • 10 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 l kaynar su
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 avuç nohut
Yeşil Erik Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak erikleri, dereotunu ve nohutları yıkayarak süzülmeye bırakın.
  2. Erikleri kavanoza alarak ayıkladığınız diş sarımsakları ve nohutu da ekleyerek güzelce yerleştirin.
  3. Kaynar suya tuz, sirke, limon suyu ve şekeri ekleyerek tuz tamamen eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Turşu suyu tamamen soğuduğunda kavanoza doldurun ve üzerine dereotunu da ilave ettikten sonra kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
  5. Direk güneş almayan serin bir yerde yaklaşık 20-25 gün bekletin. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
  6. Hazırladığınız yeşil erik turşusunu kuru fasulye ve bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Turşu yapımında yapay malzeme ve metal eşya kullanmayın.
  • Kütür kütür erik turşusu hazırlamak için, eriklerin taze olmasına özen gösterin.
  • Turşunun kıvamını tutturmak için tarifte verilen ölçülere bağlı kalın.
  • Bekletme süresi boyunca turşu kavanozlarının kapağını açmamaya dikkat edin.
  • Turşunuz hazır bir hale gelinde güneş almayan serin bir yerde muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo