Tarçınlı Tost

Tarçınlı Tost
14 Haziran 2024

Tarçınlı tost, ekmek dilimleriyle tarçın, şeker ve tereyağı kullanılarak kolayca hazırlanır. Avrupa'da 15. yüzyılda ortaya çıkan ve o zamandan beri popülerliğini koruyan bir atıştırmalıktır. Fransız tostunun daha maliyetsiz bir versiyonu olarak sunulmuştur. Tarçın ve şeker bazen ekmeği kızartmadan önce eklenir, bazen de kızartma işleminden sonra eklenir. Ancak, lezzetli ve çıtır bir tarçınlı tost elde etmenin tek yolu, ekmek dilimlerinin tarçın ve şekerle kaplanmadan önce kızartılması ve tereyağının tam olarak erimesidir. Şimdi, tarçınlı tost tarifindeki tüm püf noktalarını birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Orijinal French toast tarifini de deneyebilirsiniz.

Bir Porsiyon Tarçınlı Tost Kaç Kalori?

Bir porsiyon tarçınlı tost 154 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Tost için

Malzemeler

  • 1/4 su bardağı tuzsuz yumuşatılmış tereyağı
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 dilim ekmek
Tarçınlı Tost

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir tavaya tereyağını alıp eritin.
  2. Eriyen tereyağının üzerine tost ekmeklerini dizip kızartın.
  3. Küçük bir kasede şeker ile tarçını karıştırın.
  4. Kızaran ekmeklerin üzerine tarçınlı şeker karışımını serpiştirip bir bıçak yardımıyla yayın.
  5. Tarçınlı ekmekler servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Dilerseniz mevsim meyveleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Bunu diğer tarçınlı tostlardan çok farklı kılan püf noktası, yumuşatılmış tereyağı, tarçın, şeker ve bir tutam tuzla bir çeşit macun hazırlamanızdır. Bu tarçınlı tereyağı karışımı ekmeğin üzerine sürülerek pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo