Şekersiz Süt Reçeli

Şekersiz Süt Reçeli
10 Ağustos 2021

Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan süt reçeli, kahvaltı sofralarında kendine yer bulur. Kökeni Güney Amerika'ya dayanan bu tatlı, A, C ve D vitamini içerir. Yalnızca kahvaltıda değil, kek, kurabiye gibi hamur işi tarifleri tatlandırmak için de kullanılır. Malzemeler hazırsa, şekersiz süt reçeli tarifine geçebiliriz.

Şekersiz reçel, kışlık şeftali reçeli ve acı biber reçeli tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Şekersiz Süt Reçeli için

Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 litre süt
Şekersiz Süt Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir litre sütü tencereye alın.
  2. Üzerine yaklaşık 8-10 kaşık pekmez ilave edin ve karıştırın.
  3. Daha sonra sütü ocağa alın.
  4. Kısık ateşte arada karıştırarak yaklaşık 50 dakika pişirin. 
  5. Pişirme işleminden sonra oda sıcaklığında soğutun.
  6. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Bu ölçülerden yaklaşık 2 kase reçel çıkmaktadır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo