Şeftali Marmelatı

Şeftali Marmelatı
02 Ağustos 2022

Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali, Uzakdoğu ülkelerinde de mucizevi meyve olarak bilinir. Ülkemizde en çok Bursa'da yetiştirilen şeftali, karaciğer ve safra kesesi hareketlerini düzenler. İdrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyonu dengeleyen şeftali, aynı zamanda kanı temizler. Cildin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen şeftaliyi, bu kez marmelat yapımında kullandık. Hazırsanız, Chef Aydın Demir'den şeftali marmelatı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kayısı marmelatı ve erik marmelatı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Şeftali Marmelatı için

Malzemeler

  • 1 kilo olgun şeftali
  • 1,5 bardak toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay bardağından az su 
Şeftali Marmelatı

Nasıl Yapılır

  1. Şeftalileri yıkayıp  kabuklarını soyup dörde bölüp tencereye alalım.
  2. Üzerine şeker ve suyunu döküp kısık ateşte şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3.  Ocaktan almadan 10 dk önce limon suyunu ve çubuk tarçınımızı ilave edelim,  10 dakikada bu şekilde kaynatalım.
  4. Kıvam alınca altını kapatıp bir blender yardımıyla püre haline getirelim. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Şeftali Marmelatı Kaç Kalori?

  1. Şeftali marmelatının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 270 kalori değerindedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo