Lor Peynirli Ve Sütlü Biber Turşusu

Lor Peynirli Ve Sütlü Biber Turşusu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lor Peynirli Ve Sütlü Biber Turşusu için

Malzemeler

  • 1 kg tuzlu lor peyniri
  • Yarım litre süt
  • 1 kg yeşil ve kırmızı küçük çarliston biber
  • Zeytinyağı
Lor Peynirli Ve Sütlü Biber Turşusu

Nasıl Yapılır

Lor peyniri ve sütü bir kaba alıp karıştırın. Üzerini sıkıca kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kağıt havlu ile iyice kurulayın. Biberlerin içini sütlü peynir karışımıyla doldurun. Biberleri cam kavanoza dik olarak yerleştirin. Kavanoz tam dolduğunda üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın. 3 hafta bekletin. Yağını süzerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, közlenmiş biber turşusu tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo