Kuşburnu Marmelatı

Kuşburnu Marmelatı
02 Aralık 2022

Çayı ve pekmezi sık sık tüketilen kuşburnu, kansızlığa iyi gelir. Cildi güzelleştiren ve bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, kötü kolesterolü düşürmesiyle de bilinir. Genellikle çay olarak tüketilse de, bu kez marmelat yapımında kullanıyoruz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan kuşburnu marmelatını, cam kavanozlarda saklayabilir, kahvaltı sofralarında sunabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, evde kuşburnu marmelatı nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Kuşburnu Marmelatı Kaç Kalori?

  • Kuşburnu marmelatının 100 gramlık porsiyonu 275 kaloridir. Bir yemek kaşığı marmelat ise, yaklaşık 35 kaloridir.

Kuşburnu çayı tarifine göz atmayı unutmayın. Farklı çeşitleri olan erik marmelatı ve çilek marmelatı tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuşburnu Marmelatı için

Malzemeler

  • 1 kilo kuşburnu 
  • 500 gr  toz şeker 
  • 2  bardak su
Kuşburnu Marmelatı

Nasıl Yapılır

  1. Kuşburnuları yıkayıp süzün ve ayıklayın. (Saplarını ve üstündeki tüylü kısımlarını keselim.)
  2. Yıkanan kuşburnunu tencereye koyup, üzerine suyu ekleyin. Yumuşayıncaya dek haşlayın.
  3. Haşlama işleminden sonra kuşburnu ezilmeye başlamayacaktır. Ezilen kuşburnunu süzgeçten iki üç kez tortu kalmayana dek geçirin.
  4. Tortularından iyice arındığından emin olmak için temiz bir tülbentten de geçirebilirsiniz.
  5. Daha sonra süzdüğümüz kuşburnunu ezmesini tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip  30 dk kadar orta ve kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  6. Tadı ve kıvamını kontrol edin. Çok sulu ve şekeri az ise biraz daha şeker ekleyebilirsiniz. Sıcakken kavanozlara koyup ters çevirdiğinizde vakumlanmış olacaktır.
  7. Soğuduktan sonra  serin ve güneş almayan bir yerde veya buzdolabında muhafaza ediniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Düdüklü yerine normal tencerelerden birini kullanabilirsiniz. Ancak pişme süresi uzayacaktır.
  • Kuşburnunun iyice yumuşadığından emin olana kadar pişirmeye devam edin.
  • Süzme işlemi, marmelatın lezzeti açısından çok önemlidir. Bu işlemi gerektiği kadar uygulayın.
  • Kıvamına bakmak için marmelatı mutlaka soğutun. Sıcak ve soğukken ki kıvam farklı olacaktır.
  • Verilen ölçülerden 6 küçük kavanoz çıkmaktadır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo