Kaynar

Kaynar
14 Mart 2023

Lohusa şerbetinden biraz farklı bir tarif. Eskiden hem lohusa olanlara, hem de hasta olanlara şifa olarak hazırlanan kaynar, baharatlarla hazırlanan nefis bir tariftir. Malzemeleriniz hazırsa Adana usulü kaynar tarifine geçebiliriz.

Tükenmez içeceği ve kuşburnu şerbeti tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kaynar için

Malzemeler

  • 3 adet çubuk tarçın
  • 2 adet yenibahar
  • 5 adet karanfil
  • 2 adet kuru zencefil (Yarım parmak uzunluğunda)
  • 2 l su
  • 2 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı ceviz içi (Çekilmiş)
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı içi (Çekilmiş)
Kaynar

Nasıl Yapılır

  1. Suyu tencereye aktarın. Şeker dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. 20 dakika boyunca baharatlı suyu kaynatın. Daha sonra şekeri ekleyin.
  2. 10 dakika daha kaynatın. Büyük çay fincanlarına kaynarı aktarın. Üzerine ceviz ile Antep fıstığı içi serperek sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo