Cevizli Sarı Kiraz Reçeli

Cevizli Sarı Kiraz Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Sarı Kiraz Reçeli için

Malzemeler

  • 1.5 kg sarı kiraz (Çekirdekleri temizlenmiş)
  • 50 g ceviz içi
  • 750 g toz şeker
  • 1-2 parça limon tuzu
Cevizli Sarı Kiraz Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Çekirdekleri ve sapları temizlenmiş sarı kirazları yıkayıp süzdükten sonra iri doğranmış ceviz içi ile birlikte tencereye aktarın. Sarı kirazların aralarına, üzerini de kapatacak şekilde toz şeker serpin. Üzerini kapatıp oda ısısında, bir gece boyunca bu şekilde bekletin. 
  2. Ertesi gün yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca limon tuzunu ekleyip ateşi kısın. Üzerinde biriken köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin. Reçeli yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan alın, soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın.
  3. Denenmiş şeftali reçeli tarifine de göz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo