Patlıcanlı Pilav
20 Eylül 2023

Ana vatanı Çin ve Hindistan olan patlıcan, sıcak iklimde yetişen bir sebzedir. Ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin; B, C ve K vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde fosfor, potasyum ve magnezyum barındırır. Kemikleri güçlendirmesinin yanı sıra mide ve sindirimi rahatlatır. Yağ değeri düşük olduğu için, obezite tedavisinde kullanılır. Genellikle sulu yemek ve salata tariflerinde yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, tadına doyamayacağınız pratik patlıcanlı pilav tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Patlıcanlı Pilav Kaç Kaloridir?

  • Patlıcanlı pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir. İçerisinde diyet lifi barındıran patlıcanın kolesterol ve yağ değeri düşük olduğu için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Kalabalık sofralarda ikram edebileceğiniz pilav tarifleri tam size göre! Dilerseniz, sizlere özel olarak sunulan sebzeli bulgur pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Patlıcanlı Pilav için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2~3 kemer patlıcanı
  • 2 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 rendelenmiş domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanlı Pilav

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Patlıcanlı pilavı, mutancana ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletin. Böylece acı tat gidecektir.
  •  Pilavın tane tane olması için, farklı bir kapta 30 dakika sıcak su içinde bekletin.
  • Pirinci kavurma işlemini ortalama 3 dakika uygulayın.
  • Pilavı pişirirken tavuk bulyon veya et suyu kullanabilirsiniz. Bu sayede lezzeti artacaktır.
  • Pirincin dibinin tutmaması için; önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo