Mişöriz

Mişöriz
13 Aralık 2020

Arnavut mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan mişöriz, Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen bir yemektir. Ülkemizde ise Trakya mutfağında rağbet görmektedir. Arnavutça'da mish 'et', oriz ise 'pirinç' anlamına gelmektedir. Büryan pilavı olarak da bilinen mişöriz, isteğe göre kırmızı et veya tavuk ile hazırlanabilir. Malzemeler hazırsa, Arnavut mutfağından nefis mişöriz tarifine geçebiliriz.

Farklı pilav çeşitleri denemek isteyenler için, şah pilavı, tavuklu saray pilavı ve çin pilavı tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Mişöriz için

Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • Bütün tavuk (700 gram)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Mişöriz

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak bütün tavuğu bol su ile yıkadıktan sonra düdüklü tencereye yerleştirin.
  2. Tencerenin içerisine tavuğun üzerini geçecek şekilde suyla doldurun ve kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
  3. Tavuk pişerken, soğanı küp küp doğrayın. Bir tavanın içerisine tereyağını ekleyerek eritin.
  4. Yağ eridiğinde doğradığınız soğanları da üzerine ekleyerek ve pembeleşene kadar kavurun.
  5. Ardından kırmızı biber, baharat ve salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra salçalı karışımın üzerine ilave edin ve ortalama 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  7. Yuvarlak ve büyük bir fırın tepsisine pirinçleri ekleyin ve tepsiye yayın.
  8. Tavuğu pişirdiğiniz sudan 6 su bardağı alarak pirincin üzerine ekleyin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pilavı yaklaşık 10 dakika pişirin.
  10. Bu süre içinde pilav suyunu çekmeye başlayacaktır. 10 dakika sonra pilavı fırından çıkartın.
  11. Pilavın üzerine kabaca doğradığınız tavukları yerleştirin.
  12. Fırının ayarını 200 dereceye çıkartın ve tepsiyi tekrar fırına atarak yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
  13. Pişirme işleminin ardından pilavı fırından çıkartın ve üzerine başka bir tepsi ile kapatarak 10 dakika demlemeye bırakın.
  14. Ardından mişörizi sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mişöriz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mişöriz yapımında bütün tavuk yerine kabaca doğranmış tavuk parçaları da kullanabilirsiniz.
  2. Tavuk eti yerine kırmızı et kullanarak da mişöriz yapabilirsiniz.
  3. Eğer yemeği fırından almadan önce tavuk kızarmış ve pilav suyunu tamamen çekmişse, sıcak tavuk suyundan bir kepçe daha ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo