Etli Şehriye Pilavı

Etli Şehriye Pilavı
19 Şubat 2025

Kavrulmuş arpa şehriyenin nefis aroması, yumuşacık etin lezzetiyle buluşuyor! Her lokmada damakları şenlendiren, sofralarınıza sıcaklık katacak doyurucu ve lezzetli bir pilav. İşte Etli şehriye pilavı tarifi:

Mantarlı Şehriye Pilavı tarifine göz atabilirsiniz

Bir porsiyon Etli şehriye pilavı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Etli şehriye pilavı 300 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Şehriye Pilavı için

Malzemeler

  • 300 gr dana kuşbaşı (tercihen but veya antrikot)
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak et suyu (veya su)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarımçay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon 
  • Yarımçay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Etli Şehriye Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye zeytinyağını alın, eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
  2. Küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin, soğanlar hafif pembeleşince baharatları ekleyip karıştırın.
  3. 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde etler yumuşayana kadar pişirin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.)
  4. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, arpa şehriyeyi ekleyip altın rengini alana kadar kavurun.
  5. Pişen eti ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu kontrol edin.
  6. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Pilav suyunu çektikten sonra üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırmadan kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirin.
  8. Etli şehriye pilavını hafifçe karıştırıp sıcak servis edin. Yanında cacık veya turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Özellikle ev yapımı lahana veya salatalık turşusu ile servis edebilirsiniz.
  • Pilavın yoğun lezzetini dengelemek için ferah bir cacık harika olur.
  • Üzerine taze doğranmış maydanoz veya dereotu serperek şık bir görüntü kazandırabilirsiniz.
  • Yanına közlenmiş biber veya domates ekleyerek ekstra renk ve lezzet katabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Eti pişirirken önce mühürleyin, sonra kısık ateşte uzun süre pişirerek lokum kıvamına getirin. Dilerseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
  • Şehriyeyi mutlaka kavurun ve sıcak su/et suyu kullanın.
  • Pilava birkaç damla limon suyu ekleyerek şehriyenin rengini koruyabilir ve daha parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Eren pektaş YORUM 19 Şubat 2025, 22:34
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo