Erişteli Bulgur Pilavı

Erişteli Bulgur Pilavı
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erişteli Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4~5 su bardağı et suyu
  • Tuz

Üzeri için

  • 200 g ceviz içi
Erişteli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Erişteyi tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Pilavlık bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edin. Tuz ile tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Ceviz içini bıçakla incecik kıyın. Demlenen pilavı servis tabağına alın ve üzerine ceviz içini serpin. Yanında kayısı-elma Suyu ile sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo