Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
20 Ekim 2024

Pirinç, arpa şehriye ve et suyu ile hazırlanan bu tarif, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle sulu yemeklerin yanına çok yakışan arpa şehriyeli pirinç pilavını, 25 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Tane tane sunulan sade pirinç pilavı tarifimize göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • karabiber
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.
  2. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin.
  4. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktası
  • Pilavı isterseniz tavuk suyu ile hazırlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Arpa şehriyeyi yağda ya da sadece sıcak tavda kavurabilirsiniz.
  • Önce arpa şehriyeleri sonra pirinçleri kavurun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo