Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Bal, soya sosu, portakal suyu, karabiber, birer tutam zencefil ve köriyi bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp kapaklı bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Kapağını kapatıp yarım saat dinlendirin. Dirsek Makarnayı 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş 5 litre kaynar suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tavuk etini beklettiğiniz sosu daha sonra kullanmak üzere süzüp bir kaseye ayırın. Yerfıstıklarını tavada yağsız olarak kavurun. Süzülmüş tavuk etlerini ayçiçekyağında ay şeklinde doğranmış soğan ile kızartın. Tavuk suyunu ilave edip 5 dakika pişirin. 1 çorba kaşığı su ile inceltilmiş mısır nişastasını ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve yerfıstıklarını ilave edip karıştırın. Haşlanmış Dirsek Makarna ile tavuk etli karışımı harmanlayın. İsteğe göre kırmızı tane biberlerle süsleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.