Tepside İçli Köfte

Tepside İçli Köfte
20 Ekim 2024

Dilerseniz, kızartma usulüyle hazırlanan nefis içli köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tepside İçli Köfte için

Malzemeler

  • 250 gr yağsız dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

İç malzemesi:

  • 2.5 çorba kaşığı margarin
  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • Karabiber
Tepside İçli Köfte

Nasıl Yapılır

  1. İç malzemeyi hazırlamak için 2 kaşık margarini tavada eritin. Soğanları soyup pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Ateşten alıp tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırın. 
  2. İnce bulgur, dana kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve 1 yumurtayı bir kaba alıp iyice yoğurun.
  3. Ara sıra elinizle su serpip hazırladığınız köfte hamurunu iki parçaya ayırın. Bir parçayı yağlanmış küçük bir tepsiye yarım cm kalınlıkta yayın. Ortasına iç malzemeyi yayıp ayırdığınız köfte hamuru ile üzerini kaplayın. 
  4. Yarım kaşık margarini 1 kaşık sıcak suyla eriyinceye kadar karıştırın ve köftenin üzerine fırça yardımıyla sürün.
  5. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kare şeklinde keserek dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo