En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Makarna Salatası
Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş
Anasayfa
Tarifler
Makarna Tarifleri
Makarnalı Pay
Makarnalı Pay
19 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Elmalı cevizli milföy
Trabzon çikolatası
Castagnole
Rus Çöreği
Air fryer'da pişi
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Makarnalı Pay için
Malzemeler
Yarım paket yüzük makarna
300 gr kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hamuru için
280 gr un
125 gr soğuk tereyağı
1 tutam tuz
100 ml soğuk su
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Makarnalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamur için, un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.
Suyu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin ve hamuru yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayın ve süzün. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve zeytinyağı ile orta ateşte 15 dakika pişirin.
Salçaları, ince doğranmış biberleri, tuz ve baharatları ekleyip kavurun. Haşlanmış makarnayı kıymalı harca ilave edip karıştırın.
Hamurun 2/3’ünü merdane ile açıp yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin.
Kıymalı makarna karışımını içine doldurun. Kalan hamuru merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarına çatalla bastırarak yapıştırın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Makarna Tarifleri
Farklı Hamur İşi Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Makarna Tarifleri
45 Dakika
Ispanaklı Gnocchı
Makarna Tarifleri
50 Dakika
Amatriciana Soslu Spagetti
Selinhdr
Makarna Tarifleri
40 Dakika
Yufki
Makarna Tarifleri
75 Dakika
Pesto Soslu Gnocchi
Makarna Tarifleri
25 Dakika
Spagetti Napoliten
Makarna Tarifleri
20 Dakika
Yoğurtlu Makarna
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.