Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi

Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g ev eriştesi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 3 dilim bayat ekmek

Üzeri için

  • 50 g tulum peyniri
Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağının yarısını bir tencerede eritin. Erişteyi ekleyip hafif kavurun. Sıcak su ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Erişteler suyu tamamen çekip piştiğinde ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
  2. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Küp doğradığınız bayat ekmek dilimlerini ilave edin ve iyice kızarıncaya kadar kavurun. Kızaran ekmekleri dinlenen eriştelere ilave edip karıştırın. Kavrulmuş ekmekli eriştenizi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine ufaladığınız tulum peynirini ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sebze ve et yemekleri ile birlikte servis edilen ev yapımı erişte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo