İç Bakla Ve Enginarlı Makarna

İç Bakla Ve Enginarlı Makarna
12 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İç Bakla Ve Enginarlı Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket buket makarna
  • 4 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 400 gr. iç bakla
  • Birkaç yaprak tere
  • 1/2 demet derotu
  • 40 ml. zeytinyağı
  • 40 gr. rendelenmiş parmesan peyniri (veya rendelenmiş light kaşar peyniri)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz
İç Bakla Ve Enginarlı Makarna

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım... Makarnayı bol tuzlu suda aldente olarak haşlayıp süzün.

Enginarları dörde kesin. Soğanı soyup küp kesin. Dereotunu incecik kıyın.

Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar çevirin. İç baklaları ekleyip 2 dakika daha çevirmeye devam edin.

200 ml. sıcak su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar pişirip enginarları ilave edin. Tuz ile tatlandırın.

Süzdüğünüz makarnaları tencereye ekleyip çevirin. Dereotunu ve tere yapraklarını kattıktan birkaç dakika sonra, taze çekilmiş karabiber ve peynir rende ile servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo