Deniz taraklarını yıkayın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu çektirin. Deniz kabuğu şeklindeli jumbo makarnaları suyuna tuz ilave etmeden haşlayın. Pişme süresinin tamamlanmasına 2 dakika kalan deniz taraklarını ilave edin. Ocaktan alıp suyunu süzün. Süzdüğünüz deniz taraklarını küçük doğrayın.
Küp doğradığınız domates, ince kıydığınız soğan, limon suyu ve taze kekiği pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Sos pürüzsüz bir kıvam aldığında bir sos tenceresine alın. Kaparileri ilave edip karabiberle tatlandırın ve kaynamaya bırakın.
Doğradığınız deniz tarağı, küçük doğradığınız yengeç surimiler, küp doğradığınız kırmızı kapya biberleri ve ince kıydığınız maydanozu ayrı bir tavaya alın. Bir kasede çırptığınız yumurta sarıları, ekşi krema ve baharat çeşnisini ilave edin. Son olarak ricotta peynirini ekleyin. 8-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız deniz mahsullü karışımı bir kaşık yardımıyla süzdüğünüz makarnaların içlerine doldurun. Dolgulu makarnaları hafif yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine domatesli sostan gezdirip rendelenmiş mozarella peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.