Deniz Mahsulü Dolgulu Makarna

Deniz Mahsulü Dolgulu Makarna
08 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Deniz Mahsulü Dolgulu Makarna için

Malzemeler

  • 12 jumbo boy istiridye makarna

Sosu için

  • 180 g deniz tarağı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
  • 4 tatlı kaşığı kapari
  • Karabiber
  • 2 kırmızı kapya biberi
  • 180 g yengeç surimi
  • 1/3 su bardağı ricotta peyniri
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı ekşi krema
  • 1/2 tatlı kaşığı kurutulmuş baharat çeşnisi
  • 60 g rendelenmiş mozarella peyniri

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Deniz Mahsulü Dolgulu Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Deniz taraklarını yıkayın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu çektirin. Deniz kabuğu şeklindeli jumbo makarnaları suyuna tuz ilave etmeden haşlayın. Pişme süresinin tamamlanmasına 2 dakika kalan deniz taraklarını ilave edin. Ocaktan alıp suyunu süzün. Süzdüğünüz deniz taraklarını küçük doğrayın.
  2. Küp doğradığınız domates, ince kıydığınız soğan, limon suyu ve taze kekiği pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Sos pürüzsüz bir kıvam aldığında bir sos tenceresine alın. Kaparileri ilave edip karabiberle tatlandırın ve kaynamaya bırakın.
  3. Doğradığınız deniz tarağı, küçük doğradığınız yengeç surimiler, küp doğradığınız kırmızı kapya biberleri ve ince kıydığınız maydanozu ayrı bir tavaya alın. Bir kasede çırptığınız yumurta sarıları, ekşi krema ve baharat çeşnisini ilave edin. Son olarak ricotta peynirini ekleyin. 8-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. 
  4. Hazırladığınız deniz mahsullü karışımı bir kaşık yardımıyla süzdüğünüz makarnaların içlerine doldurun. Dolgulu makarnaları hafif yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine domatesli sostan gezdirip rendelenmiş mozarella peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo