Taze Fasulyeli Pate

Taze Fasulyeli Pate
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Fasulyeli Pate için

Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 250 gr bezelye
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 4 yumurta
  • 2 taze soğan sapı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 

Sos için:

  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Taze Fasulyeli Pate

Nasıl Yapılır

  1. Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Süzüp robotta ezerek püre haline getirin. Bezelyeyi yıkayıp ayrı bir kapta haşlayın ve süzün. 
  3. Fasulye püresini tencereye alıp 5 kaşık un, süt ve süt kremasını ekleyin.
  4. Yumurtaları ilave edip tuz serpin ve iyice karıştırın. Taze soğan sapını kıyıp bezelye ile birlikte püreye ekleyin ve karıştırın. 
  5. Fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kalan unu serpip hazırladığınız karışımı kalıba dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına alın. 
  7. Domatesleri küp şeklinde, soğanı halkalar halinde doğrayıp bir tabağa alın.
  8. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın, 10 dakika bekletin. Pateyi domatesli sosla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo