Havuç Lokumu

Havuç Lokumu
01 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuç Lokumu için

Malzemeler

  • 4 iri havuç
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket (200 gr) petibör bisküvi
  • 1 su bardağı hindistancevizi
Havuç Lokumu

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Havuçları temizleyip rendeleyin. Tencereye alıp tozşekeri ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Bisküviyi robotta ufalayın. Havuçlu karışıma bisküvi, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.  Hindistancevizine bulayıp düz bir tepsiye dizin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra küçük kağıt kalıplara yerleştirin ve servis tabağına dizin.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo