Beyaz lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Damarlı kısımlarını kesip tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 2-3 dakika haşlayın ve süzün.
Soğanları ve sivribiberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Eti zar şeklinde doğrayın.
Tencerede 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp soğan ve eti soteleyin. Sivribiber, kırmızı lahana, domates, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edip et ve lahana yumuşayıncaya kadar pişirin.
Lahana yapraklarını yağlanmış küçük bir cam kasenin içine kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin.
Orta kısmına 2 kaşık salçalı et ilave edin ve dışa sarkan kenarları içe doğru kapatıp üzerine hafifçe bastırın.
Cam kaseyi fırın tepsisine ters çevirin. Malzeme bitene kadar işlemi aynı şekilde uygulayın.
Salça, sıcak su ve kalan sıvıyağı bir kapta karıştırıp lahanaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.