Adım Adım Tırtıl Bisküvi Yapımı:
Çay saatlerinde ikram edilen bisküviler, tatlı ya da tuzlu bir şekilde sunulabilir. Eğer hazırsanız, tırtıl bisküvi nasıl yapılır gelin birlikte görelim:
- İlk olarak tereyağı ve cheddar peynirini bir cam kaseye alıp mikserle iyice çırpın. Üzerine kabartma tozu,
tuz ve biberi ekleyin.
- Azar azar unu ekleyerek mikserin düşük hızı ile 5 dakika daha
çırpmaya devam edin.
- Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı
kağıt serili fırın tepsisine aralık bırakarak 6 cm uzunluğunda sıkın.
- Önceden ısıtılmış
180 derece fırında hafifçe kızarana kadar yaklaşık 13-15 dakika pişirin.
- Fırından alıp
5 dakika beklettikten sonra bisküvileri ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
- Tuzlu tırtıl bisküviyi, tavuklu börek ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tırtıl Bisküvinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamuru hazırlarken margarin yerine tereyağı kullanmaya özen gösterin. Bu sayede bisküvinin daha çıtır ve kokusuz olacaktır.
- Kabartma tozuna ek olarak bir çay kaşığı karbonat ilave edebilirsiniz. Böylece asit dengesini sağlayarak daha kabarık bisküviler hazırlayabilirsiniz.
- Bisküvilerin ağızda dağılmasını istiyorsanız, az miktarda sirke damlatabilirsiniz.
- Hamurun eşit pişmesi için, fırınınızı tarifte belirtilen dereceye ayarlayın ve ısıtın.
1 Porsiyon Tırtıl Bisküvi Kaç Kaloridir?
- Standart malzemelerle hazırlanan tırtıl bisküvinin bir porsiyonu, yaklaşık 370 kaloridir. Şeker ve kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz hamur işi tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; dünyanın birçok yerinde sevilerek tüketilen makaron tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.