Hamur için un, maya, şeker ve tuzu harmanlayın, ortasını havuz şeklinde açıp süt, yumurta ve eriyip oda sıcaklığına gelen tereyağı ile karıştırın. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar yoğurun. Baharat karışımı için bir tavada tereyağını esmerleşene kadar pişirin, kenara alıp soğutun. Ayrı bir kasede esmer şekeri tüm baharatlarla karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce tereyağına sonra baharat karışımına bulayın. Tüm hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp kalıbınızın içine yerleştirin. Kek kalıbınızın üzerini hava almayacak şekilde iyice kapatıp 1.5-2 saat oda sıcaklığında mayalandırın. Hamurunuz hazır olduğunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarınca 5 dakika dinlendirin ters çevirip 5 dakika daha dinlendirin. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.