Susamlı Ve Çörek Otlu Bisküvi

Susamlı Ve Çörek Otlu Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Susamlı Ve Çörek Otlu Bisküvi için

Malzemeler

  • 320 gr un
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 225 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 200 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 120 ml süt
  • 1 yemek kaşığı su
Susamlı Ve Çörek Otlu Bisküvi

Nasıl Yapılır

Un ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Peyniri ekleyip 10 saniye daha karıştırdıktan sonra geniş bir kaba aktarın. Susam ve çörek otunu ekleyip karıştırın. Su ve sütü ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve üzerine hafifçe bastırarak hafifçe yassılaştırın. Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra yağlı kağıt arasında merdane ile inceltin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurdan yuvarlak kalıp ile parçalar keserek 2.5 cm aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 12 dakika pişirip soğuduktan sonra servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo