Otlu Mini Çörek

Otlu Mini Çörek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Mini Çörek için

Malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
  • 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 4~5 dal ince kıyılmış taze nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

İç harcı için

  • 2 kırmızbiber
  • 300 gr mantar
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
Otlu Mini Çörek

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Jülyen doğradığınız biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Yarım ay şeklinde dilimlediğiniz mantarları ilave edin. 2-3 dakika sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip soğumaya bırakın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Tezgaha alıp elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına harçtan yerleştirin. Kenarlarını ortaya getirerek büzün. Ortasına rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo