Mısır Unlu Parmesanlı Bisküvi

Mısır Unlu Parmesanlı Bisküvi
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 25 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mısır Unlu Parmesanlı Bisküvi için

Malzemeler

  • 125 g un
  • 125 g mısır unu
  • 50 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 40 g tereyağı
  • 150 ml soğuk su
  • 10 g haşhaş tohumu

Üzeri için

  • Değirmen tuz
Mısır Unlu Parmesanlı Bisküvi

Nasıl Yapılır

Un, mısır unu, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve tereyağını iyice karıştırın. Yavaşça suyunu ekleyip hamuru yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında açın. Fırça yardımıyla her yerine çok az su sürün. Haşhaş tohumu serpin ve dilediğiniz gibi kesip, şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine değirmen tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo