Mahlepli Çubuklar

 Mahlepli Çubuklar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mahlepli Çubuklar için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 50 gr margarin
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı anason
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 yumurtanın sarısı
Mahlepli Çubuklar

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Margarini oda ısısında bekletin. Unu çukur bir kaba eleyin. Tozşeker, kabartma tozu, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp margarin, sıvıyağ ve ılık suyu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp unlu bir zeminde 12-14 cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın. Çubukların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo