Kek için
İç malzeme
Süslemek için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını porselen bir kasede krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta akları, badem, un ve eritilmiş tereyağını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Hamuru ikiye bölün. Yarısını 35 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına diğer yarısını da 28 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kek hamurlarını pişirin. Kekleri fırından alıp soğutun. Enine üçe bölün.
İç malzeme için, yumurta sarılarını şekerle krema kıvamını alana kadar çırpın. Kremayı da başka bir kasede katılaşana kadar çırpın. Peynir ve çırpılmış kremayı yumurta sarısına ekleyin. Karışımı buzdolabında bir gece bekletin.
Peynirli kremayı büyük kek katlarından ilkinin üzerine 2.5 cm kalınlığında sürün. Üzerine biraz meyve serptikten sonra diğer katı yerleştirin.
Büyük kek katları bittikten sonra aynı işlemi uygulayarak üzerine küçük kek katlarını dizin. Son katı meyve, çiçek yaprakları ve pudraşeker ile süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.