Kırpık

Kırpık
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kırpık için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket Instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 400 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurtanın sarısı
Kırpık

Nasıl Yapılır

Çay saatleriniz için damaklarda lezzet bırakan tarifler. Unu derin bir kaba aktarın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu serpip karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp 1 su bardağı ılık su ve ayçiçeği yağı ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bez örterek ılık bir ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. 20 dakika daha bekletip, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin.

Poğaçalar fırından çıktıktan sonra sıcakken bıçakla aralarını kesip, peynir yerleştirin. Taşan kısmını ince kıyılmış maydanoza bulayıp kırpık görünüm almasını sağlayın. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo