Kirazlı Kek

Kirazlı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kirazlı Kek için

Malzemeler

İç malzeme için

  • 500 gr kiraz
  • 15 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı esmer tozşeker
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kahve fincanı kuru üzüm
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş ceviz içi

Kek için

  • 30 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı hindistancevizi
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 40 gr badem içi  
Kirazlı Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...

Kek için oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ile tozşekerini çırpın. Ceviz, tarçın, badem içi,  hindistancevizi ve elenmiş unu ilave edip topak topak olacak şekilde hafifçe yoğurun. Hamuru buzdolabında 3 saat bekletin.

İç malzemesi için kirazların çekirdeklerini çıkarın. şeker, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı,  portakal kabuğu rendesi ve tarçını derin bir tavada karamelize edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamurun (topak topak) dörde üçünü yağlanmış bir fırın kalıbına yayın. Üzerine kirazlı harcı ve kuru üzümleri paylaştırın. Kalan hamuru kirazlı harcın üzerine dağıtın. Ceviz içlerini serpiştirip önceden  ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo