Kızartmak için
Süslemek için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor.
Kestanelerin kabuklarını soyup kıyın. Çikolatayı rendeleyin. Kestane ve çikotayı bir kaba alıp harmanlayın.
Çukur bir kapta kestane ezmesi, rom, pudraşeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Galeta unu, çekilmiş badem ve çikolatalı karışımı ekleyip pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar yoğurun. Kestaneli karışımdan 2 cm kalınlığında ve 6 cm uzunluğunda kroketler hazırlayın.
Galeta unu ve bademi bir kapta harmanlayın. Yumurtaları başka bir kapta çırpın. Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Kroketlerin üzerine pudraşeker serpiştirin. Frenküzümü ile süsleyip ılık servis yapın.
Teşekkür ederiz.