Kekikli Pretzel

Kekikli Pretzel
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kekikli Pretzel için

Malzemeler

  • 350 g tam buğday unu
  • 150 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 ml ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı

Üzeri için

  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 yumurta
  • Deniz tuzu
Kekikli Pretzel

Nasıl Yapılır

Adım Adım Kekikli Pretzel Yapımı:

Tatlı ve tuzlu çeşitleriyle sunulan pretzel, Alman mutfağının önemli lezzetlerinden biridir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı kekikli pretzel tarifine başlayabiliriz.

  1. Un, maya, kekik yapraklarını, tuz ve şekeri bir kapta harmanlayın. Üzerine zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
  2. Hamuru unlanmış zemine alıp 10 dakika yoğurun. Hafif yağlanmış cam bir kase içine yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün ve 1-2 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru kaseden alarak 1 dakika yoğurun ve 16 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun şeritler haline getirin.
  4. İki ucunu çapraz olarak üst üste getirdikten sonra bir tur çevirin ve yuvarlak tarafın üzerine yapıştırın.
  5. Pretzelleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerini streç film ile örterek 30 dakika bekletin.
  6. Karbonatı sıcak su ile karıştırın ve hamurların üzerine fırça ile sürün. Susam ve deniz tuzu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  7. Tepsiyi fırından alıp pretzellerin üzerine hafif çırpılmış yumurta sürüp 5 dakika daha pişirin. Izgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın.
  8. Kekikli pretzeli, bulgurla hazırlanan fellah köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kekikli Pretzelin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamur için kuru maya kullanıyorsanız, mutlaka toz şeker ilave edin. Bu sayede tadının dengelenmesini sağlayabilirsiniz.
  2. Kekik yapraklarını ince ince kıyarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  3. Hamurda topaklanmalar olursa, mikser ile çırparak topaklanma olan bölgeleri dağıtın.
  4. Pretzellerin dağılmaması için, hamuru dinlendirmeyi unutmayın.

1 Porsiyon Kekikli Pretzel Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon kekikli pretzel, yaklaşık 350 kaloridir. Şeker oranı düşük olduğu için diyet listelerinde de küçük porsiyonlar halinde tüketilebilir.

    Çay sohbetlerinin yanında ikram edilen kurabiye tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, en popüler çeşitlerden biri olan çikolatalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo