Kekik Ve Hardallı Bisküvi

Kekik Ve Hardallı Bisküvi
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kekik Ve Hardallı Bisküvi için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı kepekli un
  • 2/3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3~4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 75 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı hardal

Üzeri için

  • Tulum peyniri
  • Kırmızı biber
  • Kekik
Kekik Ve Hardallı Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Un, yulaf ezmesi, toz şeker, kabartma tozu, ince kıydığınız kekik, susam, tuz ve karabiberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın.
  2. Tereyağı ve ayrı bir kasede çırptığınız süt ve hardalı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın.
  4. Hamurdan yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Çatalla ezdiğiniz tulum peynirine kımızı pul biber ekleyip karıştırın.
  6. Soğuyan bisküvilerin üzerine sürün. Kekikle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo