- Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
- Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin.
- Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Hamurun birine haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun.
- Dördüncüsü ise sade olacak. Her birini unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın.
- Hamurları, keskin bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bekletin.
- Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.
Grissini Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamur suyu bir anda çekemez, bu nedenle verilen su miktarını hamura azar azar yedirerek eklemenizde yarar var.
- Birkaç kaşık kadarını daima en sona ayırın. Hamur sert olursa suyu ilave edin. Gözeneksiz ve pürüzsüz düzgün bir karışım oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru bir gün önceden hazırlayıp ağzı kapalı derin bir kaba alın ve buzdolabının en az soğuk olan bölümünde bekletin. Bu durumda mayalanma işlemi çok yavaşlayacaktır.
- Pişirdiğiniz grissinileri taze olarak saklamak istiyorsanız; grisinniler tamamen soğuduktan sonra ağzı kapanabilen bir metal kutuya ve cam kavanoza yerleştirin. Nem almadığı takdirde 3-4 gün kıtır kıtır taze kalırlar.
Teşekkür ederiz.