Hamur için; unu mutfak robotunun haznesine eleyin. Şeker, tuz, peynir ve tereyağını
ekleyip karıştırın. Ekmek kırıntısı kıvamına gelince yumurta sarısı ve soğuk suyu
ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp streç filme sarın.
Üzerlerine hafifçe bastırarak hamurları yassılaştırın. 1 saat buzdolabında soğutun.
Karnabaharı küçük parçalara bölüp tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın. Fırın
tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada karıştırarak 13 dakika
pişirin. Toz fındığı mutfak robotunda 2 dakika çekin. Rendelenmiş limon kabuğu, kekik
yaprakları, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
Hamurları yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın ve 6 cm’lik yuvarlak
kalıp ile parçalar kesin. Parçaların yarısının üzerine 1 çay kaşığı kadar fındıklı harçtan
ekleyin. Üzerine birer karnabahar ve peynir dilimi yerleştirin. Diğer yuvarlak parçaları
üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın. Yağlı kağıt serili iki fırın tepsisine dizin.
Kalan hamurdan kalıpla çiçekler keserek üzerine yapıştırın ve fırçayla yumurta sarısı
sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.