Tereyağını bir sos tenceresine alın. Tereyağı tamamen eriyince ocaktan alıp çikolatayı
ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Yoğurt, yumurtalar ve şekeri
ilave edip bir mikser yardımıyla çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu ilave edip bir
spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili baton kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya
bırakın. Çikolatalı krema için krema ve tereyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Tereyağı
tamamen eriyince ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar
karıştırın. Sosu soğumuş olan kekin üzerine gezdirin. File fındık serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.