- Un, maya, tuz ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Ilık süt, yumurta, zeytinyağı ve
tereyağını da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun
üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamurdan yumurta
büyüklüğünde parçalar koparın ve bezeler hazırlayın.
- Merdane ile uzunca açın ve
bıçakla kesikler yapın. Çemeni hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın.
- Hamurun
üzerine sürüp rulo yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı
sürüp 15-20 dakika daha mayalandırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri
kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Ev yapımı çemen tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.