Yemek tarifleri arasında çayın yanına yakışan şık bir tarif. Yumuşatılmış tereyağı, pudra şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Un, yulaf ezmesi ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Beyaz ve sütlü çikolataları rendeleyip ekleyin. Hamuru yoğurup rulo şekline getirin ve streç folyoya sıkıca sarıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru buzdolabından çıkartıp 6 mm kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kaseye alın. İçi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirerek çikolata eriyinceye kadar bekletin. Yağlı kağıttan külah hazırlayıp çikolatayı içine doldurun ve bisküvilerin üzerine ince çizgiler yapın. Çikolata donduktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.