Bademli Çörek

Bademli Çörek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Çörek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 3~4 yumurta
  • 100 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • Krem peynir

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • File badem
Bademli Çörek

Nasıl Yapılır

Su, margarin, şeker ve tuzu tencereye alıp karıştırın. Su kaynamaya başladığında unu ilave edip tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Hamuru ocaktan alıp soğutun. Yumurtaları teker teker ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler şeklinde yağlı kağıt üzerine sıkın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız çörekler ılındıktan sonra enine ortadan ikiye kesin. Krem peyniri çöreklerin içine paylaştırıp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo