Antep Fıstıklı Ve İrmikli Pasta

Antep Fıstıklı Ve İrmikli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Ve İrmikli Pasta için

Malzemeler

  • 800 ml süt
  • 200 gr toz Antep fıstığı
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 gr margarin
  • 1 paket kedi dili bisküvisi
  • 1.5 su bardağı süt

Üzeri için

  • Portakal
  • Limon
  • Çilek
  • Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Ve İrmikli Pasta

Nasıl Yapılır

Süt, irmik, şeker, vanilya ve Antep fıstığını tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaştığında ocaktan alıp margarini ekleyin. Baton kek kalıbının içine streç folyo yayın. İrmikli tatlının üçte birini kalıba yayın. Kedi dili bisküvilerini süte batırıp üçer tane yan yana gelecek şekilde kalıba dizin. Üzerine irmikli tatlının yarısını döküp tekrar sütle ıslatılmış bisküvileri dizin. Kalan sütlü tatlıyı bisküvilerin üzerine yayın. Kalıbın üzerini streç folyoyla kapatın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Kalıbı servis tabağına ters çevirip üzerindeki streç folyoyu kadırın. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş portakal, limon, çilek ve iri kırılmış Antep fıstıklarıyla süsleyin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo