Mantı Hamuru

Mantı Hamuru
20 Aralık 2023

Mantı, Türk mutfağında önemli yere sahip olan bir yemektir. Kayseri yöresi ile özdeşleşen mantının birbirinden farklı çeşitleri vardır. Yalnızca ülkemizde değil, Kore'de mandu, Japonya'da veggie gyoza ve İtalya'da ricotta peynirli ravioli olarak sunulur. Geleneksel mantının hamuru, küçük kareler halinde doğranır. Ardından kıymalı harç ile doldurulan hamur, bohça şeklinde kapatılarak haşlanır. Peki, mantı hamuru nasıl hazırlanır? Listede verilen 4 malzemeyi de hazır ettiyseniz, mantı hamuru yapımına geçebiliriz.

Deneyebileceğiniz mantı çeşitleri; Kayseri mantısı, hingel mantı, gül mantısı, tepsi mantısı.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantı Hamuru için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • 1 su bardağı su
Mantı Hamuru

Nasıl Yapılır

  1. Un ve tuzu harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. 2 yumurtayı ve suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru top şeklinde sarıp üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
  3. Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde yufkadan biraz daha kalınca açın.
  4. Keskin bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte karelere kesin. Klasik tarifte bulunan kıymalı harcı karelerin içinde doldurun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo